پیاده سازی مراکز داده و اتاق سرور
امروزه اغلب سازمانها، موسسات و شرکت ها برای ارائه سرویس های حیاتی کسب و کار خود، بر فناوری اطلاعات تکیه دارند. به همین دلیل بهینه سازی، نگهداری و عملیاتی کردن مراکز داده و اتاقهای سرور با قابلیت اطمینان و دسترسی پذیری بالا یک هدف مهم حیاتی محسوب می گردد. در هر حال، این حقیقت نیز وجود دارد که بیشتر مراکز داده موجود تمام نیاز های دسترسی پذیری، ظرفیت، امنیت و کارآمدی را برآورده نکرده اند و سرعت فناوری های در حال تغییر، فشار بیشتری را روی مدیران و کارشناسان در طی این مسیر برای تغییر و بهینه سازی وارد می کنند. در این راستا شناسایی مولفه های مختلف مرکز داده و اتاق سرور، آشنایی با اجزا و ارتباط آنها با یکدیگر، برآورده کردن نیازمندی های زیرساخت سایت های کامپیوتری با توجه به طرحهای توسعه و نیازمندیهای سازمان و ارائه نمودن بهترین الگوهای طراحی و پیاده سازی، از جمله اقداماتی است که باید در کانون توجه سازمانها قرار گیرد. این امر باعث می گردد تا سازمانها بتوانند با امکان ارائه سرویسهای مورد نظر به مشتریان و کارکنان خود به صورت بیوقفه و مطابق برنامه های از پیش تعیین شده خود به فعالیت بپردازند. بهربرداری مناسب از یک مرکز داده نیازمند مجموعهای از فرآیندهای فنی، اجرایی، مدیریتی و اقتصادی است که باید بر اساس یک متدولوژی مدون و با رعایت استاندارهای معتبر صورت گیرد. یکی از چالشهای موجود در اغلب سازمانها وجود زیرساخت اولیه قدیمی و همچنین محدویت فضا و امکانات لازم به منظور گسترش و بهینهسازی است. وجود چنین مشکلاتی باعث میشود تغییرات بنیادین در زیرساخت و توسعه سیستمها در کنار محدویتهای اعتبارات لازم پدید آید. تیم فنی شبکه چاووش به کمک دانش فنی حاصل از فعالیتهای وسیع در زمینه طراحی، بهینه سازی، راه اندازی و نگهداری مراکز داده، اتاقهای سرور و شبکه های ارتباطی تجربیاتی ارزشمند و مواردی انحصاری و در خور توجه را در کارنامه خود دارد .در همین راستا متخصصین ما آمادهاند تا در صورت لزوم با حضور در سازمان یا محل پروژه مشتری ضمن تحلیل دقیق نیازها و با بررسی شرایط و با در نظر گرفتن استانداردها و نیازهای توسعهای و همچنین محدودیتهای مالی ، بهینهترین راهکارها را به شما معرفی نمایند. در این راستا در وهله اول موارد زیر توصیه میگردد:
به منظور ارائه راهکارهای متفاوت و مناسب با توجه به ساختار و نیازمندیهای کارفرمایان، شرکت چاووش رایانه مدلهای همکاری مختلفی را پیشنهاد میکند:
قرارداد EPC (مهندسی، تامین تجهیزات، اجرا): در این روش، تمامی مراحل طراحی، ساخت و اجرا برعهده پیمانکار گذاشته میشود. علیرغم ایجاد برخی محدودیتها برای کارفرما، با قراردادن کلیه فعالیتها برعهده پیمانکار، کارفرما از قید مسئولیتهای سنگین مدیریتی و اجرایی آزاد میگردد. از جمله فعالیت هایی که در این مرحله انجام می گیرد عبارتند از:
مدیریت پیمان: به طور ساده عبارت است از مدیریت فنی، اجرایی، مالی و اداری جهت انجام پروژه مورد نظر که در آن مدیر پیمان کلیه فعالیت ها را مدیریت می کند و به دو صورت زیر قابل اجرا میباشد: قرارداد مدیریت پیمان نوع اول: قرارداد اصلی مابین مدیریت طرح و کارفرما منعقد می شود. کارفرما امور طراحی پروژه، اجرا و ساخت را به او می سپارد، پیمانکار وظیفه عقد قرارداد را به عهده داردو مدیر طرح پس از طراحی پروژه، مراحل ساخت و اجرا را به همان پیمانکار میسپارد. قراردادهای مدیریت پیمان نوع دوم: شخص مدیریت پیمان به عنوان ناظر و مشاور کار خود را انجام می دهد. کارفرما با پیمانکاران اجرایی مختلف قرارداهای اجرایی را منعقد میکند و وظیفه مدیرپیمان در این مرحله از قرارداد، دادن مشاوره، نظارت و راهنمایی های لازم به شخص کارفرما می باشد. در صورت استفاده از قرارداد مدیریت پیمان، درصدی از هزینه های نهایی پروژه به پیمانکار تعلق می گیرد و مبلغ مورد توافق کارفرما و پیمانکار می بایست در طی انجام مراحل پروژه تسویه شود. هزینه های موردنظر در محاسبه درصد قرارداد مدیریت پیمان شامل هزینه های تامین مواد و مصالح و هزینه های اجرا می باشد. البته بازهم همه این موارد وابسته به نوع قرارداد منعقد شده میان پیمانکار و کارفرما خواهد بود.
مدیریت و نظارت: در بسیاری از موارد کارفرمایان در مقاطع زمانی مختلف اقدام به طراحی، بهینهسازی و نوسازی سامانهها و تجهیزات خود نموده و در زمان لازم نیازمند اجرای آنها هستند. در این حالت وجود یک پیمانکار با تجربه به عنوان ناظر بر کلیه امور اجرایی پروژه اجنتاب ناپذیر است. ایجاد سیستم برنامه ریزی و کنترل پروژه توسط پیمانکاران، بازبینی و اظهار نظر فنی در مورد نحوه تفکیک طرح به پروژه ها و فعالیت های مختلف از نظر واگذاری به عوامل اجرایی، بازبینی و کنترل مستندات و نقشههای اجرایی و پیشنهاد تغییرات، تهیه فرمهای برنامه کاری هفتگی و ماهانه و نظارت بر عملیات اجرایی و تنظیم صورتجلسات کارگاهی پیمانکاران تنها بخشهایی از شرح وظایف ناظر را تشکیل میدهد. این مدل همکاری میتواند در قالبهای نظارت مستمر، نظارت مقیم و نظارت عالیه تعریف و به اجرا در آید.
نگهداری و پشتیبانی: خدمات شبکه و پشتیبانی شبکههای کامپیوتری با تکیه بر در اختیار داشتن مراکز داده و اتاقهای سرور استاندارد، در حال حاضر یکی از بزرگترین نیازهای شرکتها ، مؤسسات و سازمانها در حوزه انفورماتیک میباشد. با رشد و نفوذ فناوری اطلاعات در تمامی حوزههای کسب و کار موجب شده است که نیاز مبرم و شدیدی در زمینه نگهداری و پشتیبانی کامپیوتر و شبکه، تجهیزات شبکههای کامپیوتری و سرویسهای مرتبط با آن برای صاحبان کسب و کار احساس گردد. بنابراین بازدید و سرکشی منظم جهت جلوگیری از مشکلات احتمالی و رفع خرابی های به وجود آمده مراکز داده و اتاقهای سرور به صورت مداوم و یا دورهای اجتناب ناپذیر است. در این راستا میتوان به اقدامات زیر اشاره نمود:
برخی از مشتریان ما :
مطالب مرتبط: زیر ساختهای جامع ارتباطی –زیرساختهای دیتا – مراکز داده سازمانی – آرشیو امن دادهها و ذخیره سازی