ویپ (VoIP) چیست؟
صوت بر بستر IP یا همان VoIP استاندارد و راهکاری برای ارائه تماس های صوتی بر بستر شبکههای مبتنی بر پروتکل (IP) مانند اینترنت، بجای خطوط قدیمی PSTN مراکز مخابراتی می باشد . VoIP، با تبدیل صوت به سیگنال های دیجیتال، فشرده سازی و ارسال روی بستر اینترنت و دریافت سیگنال ها سمت گیرنده و تبدیل به صوت و پخش از طریق هدست یا تلفن و …، محدودیت و هزینه های بالای سیستم سنتی را برای سازمان یا شخص به حداقل میرساند.
سرویس VoIP چگونه کار میکند؟
در شبکه داخلی یک سازمان، ایستگاه های کاری (دسکتاپ، لپ تاپ و موبایل ها) ، مجهز به تلفن های نرم افزاری در کنار تلفن های مبتنی بر IP به واحد مرکزی IP PBX متصل هستند. مرکز تلفن (IP PBX) به عنوان هسته مرکزی یک سیستم VoIP همانند یک پروکسی سرور عمل کرده و مدیریت کاربران، داخلی ها، پروتکل ها و… را بر عهده دارد همچنین ارتباط عناصر داخلی و خارجی همانند شرکت های ارائه دهنده تلفن (سنتی و VoIP) را برقرار می سازد. Router یا فایروال که وظیفه ارتباط شبکه داخلی با دنیای اینترنت یا سایر شعبات سازمان را دارد. ارتباط با کاربران دورکار، شعبات سازمان، ارائه دهندگان سرویس های VoIP را بر عهده دارد. گیتوی VoIP در واقع برای اتصال به شبکه های قدیمی تلفن و یا گوشی های قدیمی استفاده می گردد، پس اگر در سازمان از تلفن های قدیمی و یا خطوط تلفن PSTN استفاده می شود و نیاز به مهاجرت به سمت VoIP می باشد، حضور گیتوی ها الزامی می باشد.
مزایای استفاده از سیستم های VoIP
–
چرا چاووش ؟ راهکار چاووش رایانه سپاهان برای ایجاد یا مهاجرت شما به سمت بستر VoIP چیست؟ اگر از دسته سازمان های یا شرکت هایی هستید که تاکنون از بستر خطوط قدیمی تلفن PSTN استفاده می کردید و خطوط تلفن شرکت معرف کسب و کار شما به مشتریان می باشد. چاووش با قرار دادن گیتوی های VoIP، خطوط آنالوگ شما را به IP PBX در نظر گرفته شده در هسته مرکزی سازمان متصل میکند و در ادامه اتصال شعبات و کارمندان خارج از شرکت با IP PBX را بر بستر اینترنت فراهم می سازد. اگرنه، قصد ایجاد یک بستر جدید دارید و یا قصد اضافه کردن شماره های جدید به مجموعه خود را دارید. راهکار چاووش راهکار VoIP مبتنی بر میزبانی شرکت های ثالث خواهد بود. در این راه کار به جای خرید خطوط تلفن آنالوگ و استفاده از گیتوی ها جهت تبدیل سیگنال ها، بسته به مقیاس شرکت میتوانند خطوط VoIP از شرکت های ثالث خریداری نمایند و توسط شرکت چاووش ارتباط سازمان با این خطوط میزبانی شده در فضای کلود برقرار خواهد شد.
سرور داخلی سازمان (IP PBX) بر بستر اینترنت با میزبان ثالث VoIP (از طریق سیپ ترانک) ارتباط برقرار می کند. تماس های ورودی از سمت میزبان VoIP به سمت IP PBX هدایت میگردد و تماس های خروجی از IP PBX به سمت میزبان و با استفاده از اینترنت هدایت میگردند. همچنین در سیستم های هایبرید ، خطوط تلفن سنتی، و VoIP میزبانی شده در مرکز تلفن سازمان تجمیع میگردند و به مشترکین آنالوگ و VoIP سرویس داده می شود. و کلیه خطوط و تجهیزات قدیمی و جدید سازمان جهت کاهش سربار هزینه مورد بهره برداری قرار می گیرند.